80 talet

Fakta om 80 talet - mode och livsstil

AD

På 80-talet, var mode influerat av den västeuropeiska högkonjunkturen. Ungdomskultur stoppade hogging scenen som teenage marknaden förlorade impulser. Den dominerande marknaden var blir äldre och var också ekonomiskt säker. Demografi förändrats i ansiktet av samhället. Människor var lever längre och tycktes fungera yngre samtidigt. Gamla industrier dog, medan ny teknik utvecklas och störst.

Ronald Reagan och hans hustru Nancy Reagan i USA firade presidentens framgång med en stil som används fashionabla iögonfallande kläder och sociala evenemang för att visa massor av amerikanska samhället till en världen publik. 1980-talet mode historia - Headshot av Margaret Thatcher i hennes varumärke royal blue skräddarsydda kostym och även en svart kostym med vit krage.

Världen var i ständig förändring, ständigt förändras. Sovjetunionen luckras upp regler och öppnas för privata företag. Berlinmuren föll och andra östblocksländerna craved västerländska kläder och frigörelse.

I Storbritannien Thatcherism främjas privatisering och idén att girighet var bra fick trovärdighet. Templen modern livsstil, köpcentra växte upp i hela Storbritannien. Västerländska samhälle konsumeras och konsumeras.

Margaret Thatcher i hennes makt. Mode historia registreras makt kostym och uppslaktning för framgång som symbol för 1980-talet. Bäst vet ikoner för 1980-talet mode för makten var Margaret Thatcher och The prinsessan av Wales, Diana.

Designade etiketter och varumärke fick fart. Märkesnamn blev status symboler för sport redskap och sportkläder, parfymer, elektrisk utrustning, bilar och modedesigner varor såsom kläder, väskor, bagage, halsdukar och glasögon.

Utseendet på lyx förstärktes genom tillgång till designer Etikett varor.

Genom mitten av åttiotalet ringde tills inte med kontanter, men den öka användningen av kreditkort. Det var alla sådana en lättnad för konsumenten att kunna tillbringa och aktivt uppmuntras att konsumera efter år av lågkonjunktur. Kläder inköp skjutit i höjden. Interiör var inrett. Visa rikedom var ytligt kraftfulla.

Yuppies

Yuppie var en av 1980-talet akronym för "Young Upwardly mobila Professional Person". Ordet myntades av reklambranschen att fånga essensen av en viss typ av arbete hårt, spela hårt, ambitiösa sinnade staden karriär person av endera kön. En yuppie hektiska Livsstil innebar att efter lång arbetstid, sällsynta gratis tid ägnades i self eftergivna sätt frittering bort kontanterna på något, från dyra göra och parfym, att en flaska av fine champagne. Iögonfallande slöseri var en del av attityd.

För dag yuppier Macken bred intryckta jackor och för helger de bar en Barbour för att verkställa ett land estetiska eller en boll-klänning att anta en mer gynnade Livsstil utseende.
Kvinnor klänning för framgång

En av de starkaste ser på 1980-talet var power dressing. Efter John Molloy skrev sin bok kvinnor klänning för framgång 1975, corporate America tog det till hjärtat och kvinnor började överge den ofullständiga se inkompatibla kjol, tröja eller blus för en fullständig mantelskyddat nykter kostym. Snart konceptet kom till Storbritannien och resten av Europa följde.
Den perfekta sviten för företagens stege

Kvinnliga anhängarna syftade till att öka företagens stege. John Molloy främjas idén att enkelt skräddarsydda ull kostym i neutrala flottan eller skiffer blå grå, bärs med icke sexuellt blusar, imitated enhetlig av rang, som genom att utforma var auktoritära.

Från forskning som han gjorde med särskilda sociala grupperingar, hävdade han att undermänniskor och klienter accepteras ord för en kvinna klädd i en kostym med bättre grace än om hon bära en mode outfit i en färg som exotiska mode som lyfter fram hennes sexuella UPPVAKTANDE. Med andra ord nykter salladsdressing aktiverade en kvinnor tas på allvar som en passar man kanske och hjälpte henne skiner på arbetsplatsen tillräckligt för att få främjande snabbt. Detta ledde till begreppet power dressing och dess inflytande på alla former av mode när shoulder pad dominerade varje kvinnliga övre plagget, från makten passar stickade till T-shirts till säng dräkt.

AD